Güney Kıbrıs’ta temaslarda bulunmakta olan Rusya Başsavcısı Chaika Yuri Yakovlevich’in, dün Rum Başsavcısı Kostas Kliridis ve Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’in de hazır bulunduğu bir görüşmede, Rum Adalet Bakanı İonas Nikolau ile bir araya geldiği haber verildi.

Rus Başsavcının görüşmede, Güney Kıbrıs’taki vergi kaçakçısı veya kanun kaçağı Rusların konusunu; Rum kesiminin ise ekonomiye ilişkin araştırmalarla ilgili olarak Uniastrum konusunu gündeme getirdiğini yazan Fileleftheros, adli yardım taleplerinin halledilmesi ve daha iyi istişarede bulunulması için, her iki tarafın da bir birlik/dernek atamasına karar verildiğini ifade etti.

Gazeteye göre Nikolau ise konuyla ilgili açıklamasında, Rusya’nın çok sayıda adli yardım talebine yanıt verdiklerini, Rusya’nın da kendi yaptıkları taleplere büyük ölçüde yanıt verdiğini dile getirdi.

Gazeteye göre, Rus Başsavcısı da açıklamasında, çeşitli taleplerin yerine getirilmesi için bilgi değiş tokuşunda bulunulması için sorumlular atanmasına karar verdiklerini söyledi.

Politis ise konuyla ilgili haberinde, Rus Başsavcısının Rum makamlarından, Rus ve diğer uyruklu vatandaşların Rusya’ya iade edilmesi konusundaki bütün taleplerine evet demesini istediğini yazdı.

Ancak Rum kesiminin ise Rusya’nın bütün taleplerine evet demesinin mümkün olmadığını yazan gazete, çünkü Rum kesiminin belirli adalet kuralları izlemekte olduğunu ekledi.