Rumlar Seslerinin AB’de Duyulmadığını Düşünüyor

 Rumların AB’de seslerinin duyulmadığı görüşünde olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi Avrupa Parlamentosu’nun 19-29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiği 2015 yılı kamuoyu yoklamasının sonuçlarına yer verdi.

Buna göre neredeyse her 10 Rum’dan 8’inin (yüzde 79) seslerinin AB’de duyulmadığı görüşünü belirttiğini kaydeden gazete, bu görüşü paylaşanların sayısında 2013 yılına göre yüzde 4’lük artış olduğunu belirtti.

Rumların, AB vatandaşı olarak, ülkesi, şehri ya da köyüne kıyasla kendini AB’yle daha az bağlantılı hissettiğini belirttiğini aktaran gazete, buna göre yüzde 88’inin AB’ye kıyasla kent, şehir ya da köyüyle, yüzde 95’inin de ülkesiyle daha fazla bağlantılı hissettiğini; sadece yüzde 32’sinin AB’yle bağlantılı hissettiğini dile getirdiğini kaydetti.

Öte yandan 2015 yılı kamuoyu yoklamasında Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olmasını olumlu karşılayanların sayısında artış gözlemlendiğine dikkat çeken gazete, bu çerçevede Rumların, 2013 yılına göre yüzde 2 artışla yüzde 36’sının Güney Kıbrıs’ın AB üyesi olmasını olumlu, yüzde 30’unun olumsuz ve yüzde 34’ünün ne olumlu, ne olumsuz bulduğunu dile getirdiğini aktardı.

Gazete Avrupa Parlamentosu’nun rolü konusunda ise Rumların sadece yüzde 26’sının olumlu görüş bildirdiğini belirtti.