Cuma günü Kıbrıs’ta kovid-19’un durumuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanlığı Basın Sözcüsü Margarita Kyriakou, yeni testlerin üçüncü kez yapılacağını, özellikle Limasol ve Baf bölgelerinde bazı tesislerde ölümlü vakalar görüldüğünden söz konusu merkezlerde bulunan bütün çalışanların da teste tabi tutulacağını söyledi.
 
Testlerin benzeri alanlarda hızlı test metodu kullanılarak yapılacağını, böylelikle çalışanların ve buralarda kalanların testlerinin düzenli aralıklarda olacağını anlatan Kyriakou, Sağlık Bakanlığı için bu testin amacının, bu tür kuruluşlarda durumdan daha sıklıkla bilgili olmak ve daha net bir görüntü elde etmek olduğunu kaydetti.
 
Margarita Kyriakou, Sağlık Bakanlığı’nın sürekli programlar uygulayarak nüfusun ve bu kuruluşlarda yaşayan özellikle yaşlı ve hassas grupları izlediğini kaydetti.
Kıbrıs’ta pandeminin başladığı günden bu yana 12 Kasım’a kadar 6646 vaka tespit edildi; kovid-19’a bağlı ve yaş ortalaması 75 olan (23 erkek %62 ve 14 kadın %38) 37 kişi öldü.