Rum Polisinin, 45 yaşındaki Rum İstihbarat Teşkilatı (KİP) çavuşunun, yaklaşık bir ay önce,  Larnaka’daki evinde yaptığı  aramada, ülkenin güvenliğine ilişkin gizli belgeler ve siyasi toplantılardan fotoğraflar, filmler ve belgeler bulmasının tepkilere neden olduğu belirtildi.

Simerini gazetesi “İzlemeler Hristofyas Döneminde-KİP Çavuşunun Evinde Özel Arşiv” başlıklarıyla verdiği haberinde, söz konusu çavuşun kısa bir süre önce polisin bir başka birimine atandığını da yazdı.

Gazete hakkında cezai soruşturma başlatılan çavuşun, Rum Polis Genel Müdürü Mihalis Papayeorgiu’nun talimatıyla açığa alındığını belirtti.

Habere göre Rum Polis Genel Müdürü Mihalis Papayeorgiu gazeteye yaptığı açıklamada elindeki yetkiye dayanarak, çavuşun evinde bulunan takip arşivleri nedeniyle, çavuş hakkında başlattığı cezai soruşturmanın gelişim halinde olduğunu söyledi.

Papayeorgiu, çavuşun evinin, Kıbrıslı Türk Mustafa Mehmet Mustafa’ya ait Larnaka’ya bağlı “Dromolaksia” (Mormenekşe) köyünde bulunan arazinin önce bir iş adamına, ardından da Rum Telekomünikasyon İdaresi’ne (CYTA) yasadışı satışıyla ilgili yürütülen soruşturma çerçevesinde yapıldığı iddialarını da yalanladı.

Gazete çavuşun evinde bulunan belgeleri inceleyen polis soruşturma memurlarının, takip edilen kişilerin isimlerini sızdırmaktan kaçındığını belirtti.

Gazete elde ettiği bilgilere dayanarak, çavuşun evinde bulunan yapılan takiplere ilişkin arşivlerin, Dimitris Hristofyas hükümeti döneminde yapıldığına da dikkati çekti.

Habere göre arşivler içerisinde siyasi toplantılar, siyasilerin ve vatandaşların faaliyetlerine ilişkin cd, video ve fotoğraflar da bulunmakta.,