Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Larnaka’daki Piyale Paşa Caddesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları nedeniyle buradan taşınmak zorunda kalan ve buna karşılık, Mckenzy sahilinde Kıbrıs Türk arazisi verilen lokanta sahiplerinden, bu arazileri geri isteyeceği bildirildi.

Politis gazetesi, Rum Sayıştaylığı’nın, Piyale Paşa Caddesi’ndeki lokanta sahiplerine, restorasyon nedeniyle başka bir bölgeden (Mckenzy bölgesi)arazi tahsis edilmesi ve bu bağlamda mali yardım yapılmasının yasadışı olduğuyla ilgili görüşü üzerine, Rum İçişleri Bakanlığı’nın, bu arazileri geri isteyeceğine dair açıklama yaptığını yazdı.

Haberde, Rum Sayıştaylığın, lokanta sahiplerine tazminat verilmesiyle ilgili önerinin, onaylanmak üzere Rum Bakanlar Kurulu’na sunulmadan önce, Başsavcılık’tan bilgi gizlendiğini belirttiği kaydedildi.

Gazete, bu gibi durumlarda önce Başsavcılık’tan görüş alınması gerektiğine işaret ederken, Rum İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, bu arazilerin nasıl geri alınacağından bahsetmeyip, yalnızca konuyla ilgili Kıbrıs Türk Malları Vasiliği’ni yetkili kıldığını yazdı.