Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) günlük ihtiyaçları için, yakıt satın alacak yeterli ödenek bulunmadığı haber verildi.

Haberi “RMMO Yakıtsız Kaldı ve Rezervlerini Kullanıyor” başlığıyla manşete çeken Haravgi gazetesi, “elde ettiği güvenilir bilgilere dayanarak”, olağanüstü operasyonel ihtiyaçlarla ilgili rezervlerin (stokların) kullanılmakta olduğunu yazdı.

2 MİLYON EURO’LUK EK BÜTÇEYE İHTİYAÇ VAR

RMMO’ya gıda satın alınmasında da eksiklikler yaşandığını kaydeden gazete, RMMO’nun hem yakıt, hem de gıda ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için, yılsonuna kadar 2 milyon Euro’luk ek bütçeye ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Rum Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin, Hristofyas döneminde 95 milyon Euro olduğunu ve bunun DİSİ hükümeti tarafından 2014 yılı için 75 milyon Euro’ya düşürüldüğüne işaret eden gazete, Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin 2015 yılı için de 60 milyon Euro düşürülmesinin öngörüldüğünü belirtti.

Haberde, bütçenin 2016 yılında ise 40 milyon Euro’ya düşürülmesine dair bir memorandum taahhüdü bulunduğu ve bu durumun RMMO’nun düzgün çalışmasını ciddi anlamda tehlikeye attığına da işaret edildi.