Masa başından kalkmayınca beyne kan gitmiyor ve unutkanlık başlıyor. Uzmanlar şu öneride bulunuyor: Personeliniz saat başı 5 dakika yürüsün.

Sabahtan akşama kadar ofiste oturarak çalışan personeli bekleyen tehlike sadece sırt, boyun ya da bel ağrıları değil. Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Atiye Ayral, omurgada meydana gelen katılığın bir süre sonra beyin ve beyinciğe giden kan akımında aksaklık oluşturacağını söyledi. Ayral, "Sürekli oturmak beyne kan gitmesini engelledği için, unutkanlık başlar. Çözüm, her saat başı masadan kalkarak 5-10 dakika yürümek. İşverenler bu sağlıkkuralını bilmeli. Bu işten kaytarmak değildir. Vücut için gerekli bir önerider" dedi. 


KONUŞMAYI BİLE ENGELLER

Uzun süre masa başında oturmanın son derece tehlikeli olacağını ifade eden Ayral sözlerine şöyle devam etti: "Omurga katılığı olanların beyin ve beyinciğe kan akışı normala göre daha azdır. Bu sorun kişinin konuşmasını bile engeller. Birden kalkıp yürümeye başladığında denge sorunu ortaya çıkar. başı dönüp düşebilir. Nesnelerin adını unutur, yapacağı işleri hatırlamaz. Sürekli yorgun olurlar." Boyun ve sırt kaslarının orijinal esnekliğinin korunması gerektiğini söyleyen Ayral, "Sık boynu tutulan kişiler, 'kafamda bir ağırlık hissi var, boynum sanki başımı taşımıyormuş gibi hissediyorum' der. Boynu rahatlattığınızda, bu şikayetler azalır" dedi.


OTURDUĞUNUZ SÜREYİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KISA TUTUN



Oturma sürenizi maksimum 1 saate göre ayarlayın.

1 saat sonra kalkıp 5-10 dakika yürüyün

Boynu, kol ve bacakları sağa sola çevirin

Sırtınızda katılaşma hissettiğinizde dik oturun.