Omiru Kettis’le Görüştü

Fileleftheros gazetesine göre görüşmede Rum Meclisi ile Avrupa Parlamentosu arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi yolları ele alındı.

Görüşmenin ardından açıklamada bulunan Omiru, Lizbon anlaşmasının öngörülüğü üzere Rum Meclis’inin Avrupa Parlamentosu ile sıkı ilişkiler içerisinde olduğunu belirtti.

Kıbrıs sorununa da değinen Omiru, çözüme doğru gidildiğine dair aşırı beklentilerin yaratılmasını doğru bulmadığını söyledi.

Türk tarafının çözümün içeriğine ilişkin yaklaşımlarında bir değişiklik olmadığını iddia eden Omiru, bu sebepsiz “neşenin” Türk tarafının tutumunu değiştirdiği ve uzlaşmaz tezlerinden vazgeçtiği izlenimini yarattığını savundu.

Kettis ise Ofisi ile Rum Meclisi arasında iyi bir işbirliği olması beklentisini dile getirdi.

Brüksel’in Avrupa Parlamentosu Güney Kıbrıs Ofisi’nin KKTC Meclisi ile işbirliğine ilgi gösterip göstermediği sorusuna karşılık verdiği yanıtta, Kettis, “Avrupa Parlamentosu’nun Kıbrıs’ın işgal bölgelerinde herhangi bir varlığı tanımadığını” söyledi.

Ancak KKTC’deki siyasi partiler ve örgütlerle işbirliğinin olduğunu belirten Kettis, bunun, KKTC’deki siyasi partilerin KKTC Meclisi’nin herhangi bir kurumsal çerçevesine dayandığı anlamına gelmediğini ileri sürdü.