Müzakereciler Görüşmesinde “Mini Krize Ramak Kaldı” İddiası

Fileleftheros “Taksi ve Su Yüzünden Krize Ramak Kaldı... Nami Gündem Öncesinde ‘Şikâyetler’ Sundu Ama Cevabını Aldı” başlıklı haberinde, Nami’nin gündem dışı sorularını “maksatlı ve Rum tarafını olumsuz tavır sergilemekle doğrudan suçlamak için sorduğunu” öne sürdü.

Gazete, edindiği “güvenilir” bilgilere dayanarak Avrupa Komisyonu Temsilcisi Peter Van Nuffel’in de katılımıyla AB konusunun ele alındığı dünkü görüşmenin başlangıcında Nami’nin, Rum tarafını, “Ambeligu”yu (Bağlıköy) besleyen suyu kesmek ve Larnaka Havaalanı’na gitmek isteyen iki taksinin Güney’e geçişine izin verilmemekle suçladığını savundu.

Müzakere heyetleri toplantıya geçerken Nami’nin gündeme getirdiği konuların ilgili Rum makamlarına sorulduğunu belirten gazete, Rum Su İşleri Dairesi’nin Bağlıköy’ü besleyen boru hattının eski olduğu, arıza nedeniyle bilgi verilerek kapatıldığı ve tamirinin sürdüğü ve kesintiden sadece bir çiftliğin etkilendiği bilgisi verdiğini yazdı.

İki taksinin Güney’e geçmelerine izin verilmemesine gerekçe olarak sigortalarının olmamasının gerekçe gösterildiği kaydeden gazete “Türk tarafının gündeme getirdiği bütün konulara cevap verildi ve böylece hükümet tarafından maksatlı ve cezalandırma amaçlı hareket ve eylemlerde bulunulduğu şikayetleri yalanlanmış oldu” ifadesini kullandı.