Jinsei, 2010 yılında İngiltere KayPidgeon'da yaptığı bilimsel araştırmanın ilk nicel gözlem hipotezini basına açtı. Raporu incelediğimizde Uluslararası kabul görmüş PIP teknolojisi kullanarak vücuda temas halindeyken yapılan inceleme de Jinsei, vücuda bir auro kalkanı (Vücuttan yayılanışınsal bir enerji  alanı) oluşturarak dışardan gelen zararlı manyetik sinyallerden korumasına yardımcı olmaktadir.

Sıkı takipçileri ve/veya kullanıcıları arasında bu ürünü kullanan ünlü simalarda var. Bunlardan bazıları; Ajda Pekkan, Arda Turan, Fatih Terim, Hakan Yılmaz, Emre Belezoğlu, Hakan Şükür, Süleyman Demirel, Nurseli İdiz, Gökçe Özyol,  Christof Daum, Emre Belözoğlu, Hakan Şükür, Songül Karlı, Ozan Orhon, Yılmaz Erdoğan şeklinde liste uzayıp gidiyor. Televizyon ekranının her köşesinde Jinsei'yi görmek mümkün; Kurtlar Vadisi, Yahşi Cazibe, Kavak Yelleri, Papatyam bunlardan sadece bazıları.


Jinsei Kolye, radyo aktivite testinden de olumlu rapor almış bir ürün. Yani bir elektrik akımı ile çalışmıyor. Jinsei, Türk Atom Enerjisi Kurumundan radyo aktivite dağıtmadığını ve güvenilir bir ürün olduğunu raporluyor buda sağlık için hiç bir zararının olmadığının altını çiziyor.

Ürünün birçok tanıdık siması ve büyük başarıları var. Günümüz teknolojisi bize bir çok kolaylık sağlarken, sağlığımızı da bir o kadar derinden tehdit ediyor. Cep telefonu, Bilgisayarlar ve Kablosuz Modemler, Baz istasyonları bunlardan sadece bazıları. 

Her gün konuştuğumuz cep telefonunun sigara gibi öldürür yazısı kısa bir zaman içerisinde açıklanması duyumlar arasında.

Dünya Sağlık Örgütü'nün yürüttüğü yeni araştırmaya göre de cep telefonu kullanmak beyin kanseri riskini artırıyor. Bu tür elektro manyetik cihazların yaydıkları görünmeyen zararlı sinyaller, birçok hastalığı tetiklediği gibi mevcut hastalığın da iyileşmesine engel olabiliyor.

Jinsei'nin resmi web sayfası yorumlar bölümünde, Jinsei kullananların telefon numaralarını bıraktığını da görebiliyorsunuz. Facebook fun club sayfasında ise 15.000 takipçisi olan ve görüşlerini paylaşan insanlar Jinsei kolyenin faydasından  bahsediyor.  
Jinsei'nin başarılı sonuçlar aldığı hastalıklar sırasıyla;

•    Migren
•    Panik Atak
•    Anksiyete
•   Denge Sorunu
•   Alzaymır
•    Yorgunluk ve Halsizlik
•    Stres
•    Uykusuzluk
•    Kemik ve Eklem Ağrıları
•    Baş-Bel-Boyun-Omuz Ağrıları
•    Ürtiker
•    Uyku Apnesi
•    Konsantre bozukluğu


Bunlar sadece bazıları faydaları saymakla bitmiyor. Buzdolabındaki ürünlerin taze kalarak uzun süre kullanılmasını sağlıyor. Jinsei Kolye kullananlar kış aylarında hasta olmadıklarını veyahut hasta olsalar dahi kısa bir sürede atlattıklarını ekliyorlar. Uzmanlar bu tür zararlı sinyaller hastalıkları kapımıza getiriyor, bir rahatsızlığımız olmadan bu ürünü kullanmamız bize fayda sağlayacaktır diyorlar.  


Jinsei Power yetkilileri, sahte ürün uyarısında bulunarak "Ürünü Türkiye'ye getirdikten sonra birçok sahtemiz hem kolye olarak hem de bileklik olarak piyasaya çıkmıştır. Fakat hiç birinin bilimsel dayanakları olmadığı gibi hiç bir yararları da yoktur. Jinsei'nin satış politikasındaki testleri yaparak satışı yapılan bu tür ürünler, kısa bir zaman sonra etkilerini kaybediyorlar. Çünkü içerisindeki iyon tozudur. Jinsei'nin eşi benzeri Türkiye'de yoktur ve ömür boyu garantilidir. Ve bu tür ürünleri 50-60TL'ye almak mümkün değildir. Araştırmalarımız halen devam etmekte birçok hastalığın önüne geçtiğini her geçen gün görüyoruz, sizlere sadece kesinlik kazananları paylaşıyoruz. Bu gerçekten bir mucize!  Türkiye içinde bayilikler ve ülkeler arasında distribütörlükler verilmeye devam etmektedir. Jinsei Ailesi büyümeye devam etmekte," şeklinde konuşuyor ve mutlaka gerçek bayi kanalıyla satın alınması uyarısını yapıyor.