Washington’da temaslarda bulunmakta olan Rum Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Fransız Total şirketiyle, şirketin sondajlar hariç jeolojik sismik araştırmalarının uzatılması amacıyla, gelecek hafta anlaşma yapmaya yakın olduklarını söyledi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Washington’da şu ana kadar gerçekleştirdiği temaslardan ötürü memnuniyetini dile getiren Lakkotripis, dün çok önemli dört görüşme yaptıklarını kaydetti.

Bu görüşmelerin “German Marshall Fund” ile başladığını dile getiren Lakkotripis, bunu ABD Dışişleri Bakanlığında, Enerji Konularıyla ilgili özel koordinatör Amos Hochstein ile yapılan görüşmenin izlediğini, akabinde de ABD Kongresinde bir görüşme yaptıklarını söyledi.

ABD Kongresi üyelerini, Rum kesimine ilişkin enerji konularıyla alakalı olarak bilgilendirdiğini ifade eden Lakkotripis, yapılan görüşmelerin Atlantic Council’daki konuşmayla tamamlandığını belirtti.

Bunu, Washington’daki çeşitli yetkililerle gerçekleştirilen basına kapalı bir akşam yemeğinin izlediğini ifade eden Lakkotripis, yaptıkları görüşmelerde, nasıl hareket ettiklerini ve özellikle Güney Kıbrıs-Mısır-İsrail arasında, doğal gazın kanalize edilmesi konusunda ileriye götürmeye çabaladıkları işbirlikleri konusunda izahatta bulunduklarını sözlerine ekledi.