BÖLGEDE SURİYE NEDENİYLE RUS, AMERİKAN, TÜRK, FRANSIZ, İNGİLİZ SAVAŞ GEMİLERİ VE DENİZALTILARI BULUNUYOR

Suriye’deki çatışma ortamı nedeniyle, son 24 saat içerisinde Kıbrıs’ın güney deniz bölgesinin, birçok ülkenin savaş gemileri ve denizaltılarla savaş meydanı görüntüsüne büründüğü haber verildi.

Simerini “Suriye Nedeniyle Savaş Sahnesi... Kıbrıs Açıklarında Benzeri Görülmemiş Savaş Gemisi Varlığı” başlıklı haberinde, Kıbrıs açıklarında gerginliğin kırmızıya vurduğunu yazdı.

Gazete Kıbrıs açıklarında bir savaş sahnesi meydana geldiğini, böylesi yoğunluğun ilk kez cereyan ettiğini, bunun da uluslararası camianın Orta Doğu’daki gelişmelere verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Gazete iyi bilgi sahibi bir kaynağa dayanarak, şu anda Kıbrıs açıklarında 8 Rus, 6 Amerikan, bir miktar Fransız, İngiliz ve Türk savaş gemisi seyretmekte olduğunu, bölgeden Türk ve Fransız denizaltılar da geçtiğini yazdı.

Habere göre, adı belirtilmeyen kaynak, Suriye meselesine birbirinden tamamen farklı yaklaşımları olan ülkelere ait savaş gemilerinin varlık göstermesinin, bölgede büyük bir endişe yarattığını, çünkü olası bir askerî müdahale durumunda neler olacağının tahmin edilemediğini belirtti.

Haberde, şu ana kadar edinilen bilgilerin, savaş gemileri ve denizaltıların uluslararası sularda seyrettiği ancak zaman zaman, Rum yönetimini bilgilendirmek suretiyle, karasuları içerisine giriş de yapıldığı yönünde olduğu belirtildi. Rum yönetiminden bir kaynak, bölgedeki durumun yakından izlendiğini söylemekle yetindi, deniz bölgesindeki savaş gemisi yoğunluğuyla ilgili haberleri ne doğruladı, ne de yalanladı.