Rum Dışişleri Bakanı Yoannis Kasulidis ile Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in ayrı programlarla Londra’da bazı toplantılara katılacağı ve temaslarda bulunacağı haber verildi.

KASULİDİS

Fileleftheros gazetesi Kasulidis’in, 11-12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İngiliz Milletler Topluluğu Bakanlararası Eylem Grubu (The Commonwealth Ministerial Action Group - CMAG) toplantılarına katılmak üzere dün Londra’ya gittiğini yazdı.

Habere göre Kasulidis, ziyareti çerçevesinde Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully ve İngiltere’nin Avrupa Bakanı David Lidington ile bir araya gelerek ikili ilişkiler, Kıbrıs sorunu ve uluslararası konuları görüşecek.

HRİSTODULİDİS

Simerini gazetesi ise Hristodulidis’in, dün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastsadis’e eşlik etmek üzere gittiği Bahreyn’den Londra’ya geçtiğini yazdı.

Gazete Londra’da Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığında temaslarda bulunacak olan Hristodulidis’in Avam Kamarası’nda, Milletvekilleri ile İngiltere’deki Rumların Kıbrıs sorunuyla ilgili düzenlediği bir etkinlikte konuşma yapacağını aktardı.