İngiltere’de bulunan Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon çalışmaları için ilk taksitin geri kalanının karşılanması için İngiltere’deki Rumlardan yarım milyon Euro’luk bir para toplamayı hedeflediği bildirildi.

Alithia gazetesi “Soydaşlardan Yarım Milyon Euro... Apostolos Andreas Manastırı’nın Restorasyonuna Yönelik Bağış Toplama Kampanyası için Britanya’da Bulunan Hrisostomos’un Hedefi” başlıklarıyla verdiği haberinde, Hrisostomos’un, Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyonuna yönelik bağış toplama kampanyası hakkında yaptığı açıklamaları aktardı.

Habere göre Başpiskoposluğun, KKTC’deki tüm dini eserlerin bakımının yapılmasını istediğini söyleyen Hrisostomos, Rum Hükümetinin Rum tarafındaki tüm camilerin bakımını yaptığını ve aynısını KKTC’deki Hıristiyan eserler için de istediğini belirtti.

“Bunların bakımını biz yapmak istiyoruz” diyen Hrisostomos,  ayrıntılı bir bakım, bilimsel araştırma ve takip gerektiren büyük tarihi değere sahip yaklaşık 35 eser seçtiklerini ve bunların Avrupa finansmanı aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Hrisostomos, geriye kalanını kendilerinin tek başına tamir edebileceğini savunarak, halk ve Başpiskoposluğun katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Hrisostomos Amerikan Başkan Yardımcısı Joe Biden ile yapacağı görüşmede KKTC’deki eserlerin bakımının yapılmasına izin verilmesi için  ABD’nin müdahalesinin isteneceğini de söyledi.

Apostolos Andreas Manastırı konusunda ise önümüzdeki süre içerisinde restorasyon çalışmalarının başlaması umudunu dile getiren Hrisostomos, çalışmalarla ilgili ilk taksitte yarım milyon Euro’nun eksik olduğunu ve bunun da “soydaşlardan” toplanmasını istediğini belirtti.