RMMO SUBAYLARI, OLASI ÇÖZÜMDE MESLEKİ GELECEKLERİNDEN ENDİŞELİ

Rum Milli Muhafız Ordusu’na alınan 3 bin profesyonel askerden ilk 10’unun dün, yemin ederek Su Altı Tahrip (SAT) birliklerinde göreve başladığı bildirildi.

Alithia’nın haberine göre, RMMO’nun “Mari”deki (Tatlısu) “Evangelos Florakis Deniz Üssü”nde düzenlenen törene Savunma Bakanı Hristoforos Fokaidis ve RMMO Komutanı Korgeneral Yeorgios Basiakulis de katıldı.

Fileleftheros “10 Profesyonel Asker SAT’a Katıldı… Dün Yemin Töreni Düzenlendi” başlıklı haberinde, dün yemin eden 10 profesyonel askerin, zorunlu askerliklerini de SAT birliğinde yaptığını yazdı.

ÇÖZÜM OLMASI HALİNDE MESLEKİ GELECEKLERİYLE İLGİLİ ENDİŞELERİNİ MASAYA YATIRACAKLAR

Aynı gazete, RMMO subaylarının gelecek cumartesi günü “Ledra College”de düzenleyecekleri “Türk Politikası-Kıbrıs Sorunundaki Gelişmeler ve Güvenlik Boşlukları-Alternatif Seçenek Var mı?” konulu panelde, Kıbrıs sorununun olası çözümünde mesleki gelecekleriyle ilgili endişelerini masaya yatıracaklarını bildirdi.

Habere göre, Kıbrıs sorunu çözülürse kendilerine ne olacağından endişe duyan RMMO subayları, ne RMMO Komutanlığı’nın ne de Savunma Bakanlığı’nın kendilerine resmi hiçbir şey söylemediğinden şikayet ediyor.