Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in, ABD’nin Yunanistan, Kıbrıs ve Türkiye işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat ile görüşerek Washington’daki temaslarını tamamladığı haber verildi.

Haravgi gazetesi Hristodulidis-Sloat görüşmesinin, Sloat’ın Güney Kıbrıs’a yaptığı ziyarette gerçekleştirilen görüşmenin devamını teşkil ettiğini yazdı.

Diplomatik kaynaklara göre görüşmede Güney Kıbrıs ile ABD arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra eylüldeki Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis-ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden görüşmesiyle ilgili konuların ele alındığını aktaran gazete, Kıbrıs sorunuyla ilgili gelişmelerin de gündeme geldiğini belirtti.

Gazete Sloat’ın, siyasi eşitliğin de olacağı iki kesimli, iki toplumlu federasyon çözümüne yönelik Amerikan Hükümetinin sabit pozisyonunu teyit ettiğini kaydetti.

Habere göre Rum tarafı ise Washington’un yolladığı mesajların aynı hizada olması ve Biden ile diğer üst düzey yetkililerin açıklamalarını yansıtmasının gerekliliğine işaret etti.