“BAZILARI HAPSE GİRMELİ... EURO’DAN ÇIKILMALI”

Rum Başpiskopos İkinci Hrisostomos, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, çalışma arkadaşlarının Euro Grubu’na çalışma yapmadan hazırlıksız bir şekilde gittiği için kendisini ihanete uğramış hissettiğini belirtirken, bazı kişilerin hapse girmesi ve Güney Kıbrıs’ın Euro’dan çıkması gerektiğini savundu.

Haberi; “Euro Grubu’na Çalışma Yapmadan Gittiler” başlıklarıyla veren Haravgi gazetesi Hrisostomos’un, çeşitli yerlerde yaptığı açıklamaları aktardı.

Habere göre Yunanistan’ın Sky televizyon kanalında konuşan Hrisostomos, Anastasiadis’in bir görüşmeleri sırasında kendisine, Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası’ndaki kendi adamları tarafından kendisini ihanete uğramış hissettiğini, çünkü çalışma yapmadan Brüksel’e gittiklerini itiraf ettiğini söyledi.

“Maalesef orada korkutucu çıkmazlarla karşı karşıya kaldılar, tehdit edildiler, alternatif çözümleri yoktu ve kabul ettiler” diyen Hrisostomos, bu trajik çıkmazın sorumluları; siyasiler ve bankacıların, bedel ödemesi, sanık sandalyesine oturması ve bazılarının hapse girmesi gerektiğini savundu.

Öte yandan “Real News” gazetesine verdiği demeçte, Hrisostomos, Euro’nun bir geleceğinin olmayacağı yönündeki görüşünü dile getirerek, Güney Kıbrıs’ın Euro bölgesinden çıkması gerektiğini belirtti.

Euro’nun yarın çökeceğini söylemediğini, ancak uzun bir müddetinin olmadığını düşündüğünü ifade eden Hrisostomos, en iyisinin, bundan kaçmanın yolunu bulmak olduğunu savundu.

SARRİS’İN İSTİFASINI İSTEDİ

Öte yandan Politis gazetesi Hrisostomos’un, Rum Maliye Bakanı Mihalis Sarris’in istifasını istediğini yazdı.

Habere göre Hrisostomos, bakanın geçen Euro Grubu toplantısında yeterince müzakerede bulunamadığını belirterek, “esen ilk rüzgarda boyun eğdi” ifadelerini kullandı.

Güney Kıbrıs’ı “tehlikeli dar yollara sürükleyen Avrupalı ortaklarının tutumu” karşısında üzüntüsünü dile getiren Hrisostomos, Ruslar ve Rus Hıristiyan, Ortodoks Kilisesiyle olan sıkı ilişkilerden bahsetti.

HRİSTOFYAS “TRAŞLAMA” KONUSUNDA 12 SAYFALIK KOMİSYON BELGESİNE SAHİPTİ

Öte yandan Politis gazetesi, belgelerle birlikte yayımladığı haberinde, Rum Yönetimi eski Başkanı Dimitris Hristofyas’ın, tüm yalanlamalarına karşın, 7 Şubat tarihinde, Komisyon’dan tıraşlama konusunda 12 sayfalık bir belge aldığını, ancak, konuyla ilgili Rum Yönetimi yeni Başkanı Nikos Anastasiadis’e herhangi bir bilgi vermediğini yazdı.

Haberde AKEL’in de konuyla ilgili bilgi sahibi olduğunu savundu.