Güney Kıbrıs’ta yaşayan her 4 kişiden birinin yabancı uyruklu olduğu bildirildi.

Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ta ikamet eden yabancı uyruklu sayısının 208 bini geçtiğini; üçüncü ülke vatandaşlarının sayısında azalma, AB vatandaşı olanların sayısında ise artış olduğunu yazdı.

Gazete, Güney Kıbrıs’ta şu an yasadışı olarak ikamet edenlerin sayısının ise tam olarak bilinmediğini; ancak bu sayının daha önceleri 15-20 bin civarında olduğunu kaydetti.

Rum Muhaceret Dairesi’nin verilerine göre, Güney Kıbrıs’ta şu an, kayıtlı 208 bin 325 yabancı uyruklu kişi bulunduğunu belirten gazete, bunlardan 61 bin 301’inin üçüncü ülke vatandaşı, 147 bin 24’ünün de AB vatandaşı olduğunu yazdı.

5 MİLYON EURO’LUK YATIRIM YAPAN OTOMATİK OLARAK VATANDAŞLIK ELDE EDİYOR

Gazete devamla, yabancı uyrukluların “Kıbrıs vatandaşlığı” alabilmesi için, adaya 5 milyon Euro’luk yatırım yapmasının (devlet tahvili satın alma, şirketlere hissedar olma, taşınmaz satın alma veya herhangi bir taşınmaza/kamu menfaatine olacak bir inşaata yatırım yapma ve bankalardan birine, bu miktardaki parayı 3 yıl vadeli olmak koşuluyla yatırma) yeterli olduğunu yazdı.

Haberde, Rum Bakanlar Kurulu’nun, özel durumlarda, vatandaşlık verilmesi bağlamında, vadeli hesap dışındaki 5 milyon Euro’luk yatırım kriterini, yapılacak olan bir yatırımın en az 12,5 milyon Euro olması koşuluyla, 2,5 milyon Euro’ya düşürebileceği de belirtildi.