GÜNEY KIBRIS’TA 25 BİNDEN FAZLA YASADIŞI YAŞAYAN YABANCI VAR

Rum Merkezi Cezaevi’nde 10’uncu bloğun kapanması ve gözaltı alanı eksikliğinin, Güney Kıbrıs’taki kaçak yabancıların tutuklanmasının ertelenmesine neden olduğu haber verildi.

Fileleftheros gazetesi “Hücreler Doldu, Tutuklamalar Durdu... Blok 10 Kapandı... Menoya Tutukevi de Tıklım Tıklım” başlık ve spotlarıyla verdiği haberinde, son zamanlarda Güney Kıbrıs’ta yasadışı olarak bulunan yabancıların saptanması ve tutuklanması için düzenlenen operasyonların durduğunu, çünkü bu kişilerin tutulacağı hücrelerin dolduğunu yazdı.

Elde ettiği bilgilere göre “Menoya”daki (Ötüken) tutukevinin başta Suriyeliler olmak üzere yabancılarla dolup taştığı, ikincisi Polisin kaçak yabancıları tutmak için kullandığı Rum Merkezi Cezaevi’ndeki blok 10’un cezaevine teslim edildiğini kaydeden gazete, bu gelişmelerden ötürü kaçakların saptanmasına yönelik gece denetimlerinin yapılmaması ve sadece bir başka araştırma çerçevesinde kaçak olduğu saptananların tutuklanması talimatı verildiğini aktardı.

Gazete öte yandan yasadışı istihdam denetimlerinin durdurulmadığını belirtti.

25 BİNDEN FAZLA YASADIŞI YAŞAYAN YABANCI VAR

Rum Nüfus ve Muhaceret Dairesi’nin hesaplamalarına göre bugün Güney Kıbrıs’ta yasadışı olarak 25 binden fazla yabancının bulunduğunu kaydeden gazete, ülkelerindeki durumdan dolayı Güney Kıbrıs’a giden Suriyelilerin yasadışı kabul edilmediğini ve tutuklanmadığını da belirtti.