Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs ve İsrail’in, Mısır’ın Libya’daki iç savaşın durması ve siyasi çözümü öngören ateşkes girişimini başlatmasını memnuniyetle karşıladığını yazdı.
Habere göre Rum Dışişleri Bakanlığı konu hakkında yaptığı açıklamada, Mısır’ın bu girişimini selamladıklarını belirtti. 
Kahire’nin girişiminin, BM Güvenlik Konseyi’nin ilgili kararlarına, BM tüzük ilkelerine, Berlin Konferansı sonuç bildirgesine dayandığını belirten Rum Dışişleri Bakanlığı, Berlin Konferansı’na atıfta bulunarak burada, uluslararası toplumun, Libya’daki anlaşmazlığın çözümlenmesinin tek yolunun siyasi sürecin yeniden canlanması ve ateşkesin sağlanması olduğu yönündeki siyasi iradesinin dile getirildiğini anımsattı. 
Rum Dışişleri Bakanlığı, uluslararası toplumun iradesinin sonuç vermesinin köşe taşının, tüm yabancı dinamiklerin, paralı askerlerin derhal çekilmesi, milis gruplarının ve paramiliterlerin silahsızlanmasının, Libya ile ilgili silah ambargosunun çiğnenmesinin derhal durdurulmasının gerektiğini belirtti. 
Rum Dışişleri Bakanlığı açıklamasında ayrıca, önerilen siyasi sürecin Libya aidiyetli olması gerektiğini de vurguladı. 
Habere göre Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da konu hakkında yaptığı açıklamada, Mısır’ın girişimini selamladı ve Yunanistan’ın barış sürecine katkı koyma niyetini ortaya koydu.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ayrıca barışın, sadece Libyalıların kendileri tarafından sağlanmasının mümkün olduğunu da ifade etti.