Güney Kıbrıs’ın, Rum polisinin fuhuş ve yasadışı elektronik kumarla mücadele çabalarında başarısız olması nedeniyle ABD tarafından yüksek risk grubundaki ülkeler listesine alındığı bildirildi.

Fileleftheros’un haberine göre, Rum polisinin insan ticareti ve kumara karşı yapacağı operasyonları, operasyon yapılacak yerlerin yöneticilerine yine polis içerisinden sızdırılıyor. Bu konu dün Rum Polis Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen bir toplantıda masaya yatırıldı.

Fuhuş konusunda bu yıl hiçbir olayının aydınlatılmadığına işaret edilen toplantıda, insan ticareti çeteleri konusunda ise 2013’te hiçbir sorumlunun yargı önüne çıkarılmadığı kaydedildi.

Güney Kıbrıs’ın, bu nedenlerden dolayı Amerika’nın ilgili makamları tarafından, üç yıl önce olduğu gibi yüksek risk taşıyan ülke kategorisine alındığı vurgulandı.

Toplantıda, yasadışı kumar konusunda da büyük kumar merkezlerine dokunulmadığı sadece mahalle aralarındaki yerlere baskın düzenlendiği, polisin yapacağı kumar operasyonlarının da kumar oynatan yerlerin sorumlularına polis içerisinden sızdırıldığı kaydedildi.

Aynı gazete Rum polisinin soruşturduğu çocuk pornosu vukuatlarında artış meydana geldiğini, geçen yıl 23 olan vukuat sayısının bu yıl 30’a ulaştığını haber verdi.