HAVA TRAFİK KONTROL İZMETLERİNİN DEVLETE AİT ÖZEL ŞİRKET HALİNE GETİRİLMESİ ÇALIŞMALARINDA BAŞROL OYNAYACAK
Lefkoşa, 21 Ekim 19 (.): Rum hava trafik kontrol hizmetlerinin devlete ait özel şirket haline dönüştürülmesi prosedüründe, statüleri kamu çalışanından özel şirket çalışanına dönüşecek olan Rum hava trafik kontrolörleri ile EUROCONTROL aracılığıyla yapılacak toplu iş sözleşmesi müzakereleri aşamasına gelindiği haber verildi. 
Fileleftheros  son haftalar içerisinde üçüncü kez Güney Kıbrıs’a gidecek olan üst düzey EUROCONTROL uzmanlarının, “Lefkoşa FIR Hattı”nı yönetecek olan yeni devlet şirketinin sıfırdan yeniden doğru örgütlenmesi ve Rum Taşımacılık Bakanlığı ile hava trafik kontrolörleri arasında iyi bir işbirliği olmasında katalizör rolü oynayacağını yazdı.
Habere göre, bu çerçevede radar altyapılarının modernizasyonu, eskimiş iletişim sistemlerinin yenilenmesi ve Hava Trafik Kontrol Merkezi’nin, on yıldan uzun süredir atıl durumda bulunan Kokkinotrimithia’daki binaya taşınma maliyeti gibi konular üzerinde çalışılıyor. 
Programda “Lefkoşa FIR Hattı”nın önümüzdeki yaz sezonu itibarıyla yeni kurulacak şirketin yönetebilmesi için bütün ön hazırlıkların Mart 2020’ye kadar bitirilmesi öngörülüyor. 
(ŞA/ÖK)