Rum Yönetimi, KKTC’ye resmi ziyaret gerçekleştirdiği için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a şikâyet etti.

Fileleftheros “Ban’a Erdoğan Hakkında Mektup... Türk Cumhurbaşkanı’nın İşgal Bölgelerini Ziyareti Şikâyet Edildi” başlıklı haberinde Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından kaleme alınan mektubun, New York’taki BM merkezindeki Rum daimi temsilci aracılığıyla Genel Sekreter Ban Ki Moon’a iletildiğini, dağıtımının da bu dönem BM Güvenlik Konseyi başkanlığını yürütmekte olan ABD’nin Daimi Temsilcisi Samantha Power’a yapıldığını yazdı.

Gazete Rum Yönetimi’nin, Erdoğan’ın KKTC ziyaretini “yasadışı” olarak niteleyerek kendince gerekçelerini ortaya koyduğu mektubunda, Ankara’nın bu ziyarete yüklediği sembolizmi de şikâyet ettiğini yazdı.

Habere göre Mektupta, Erdoğan’ın KKTC’de söylediklerinin “ortamı dinamitlediğini, güven duygusunu bozduğunu ve Kıbrıs müzakerelerinde ilerleme ümitlerini ortadan kaldırdığını” iddia eden Rum Yönetimi, Erdoğan’ın KKTC’nin varlığının uluslararasında güçlendirilmesi, KKTC’nin çağdaş ve demokratik devlet olduğu açıklamalarının “Türk söyleminin uzlaşmazlığını gösterdiği” iddiasında bulundu.

Gazete Rum Yönetimi’nin mektubunun gerek BM Genel Kurulu’nda gerekse Güvenlik Konseyi’nde resmi belge olarak dağıtılmasının da beklendiğini ekledi.