İKİ KESİMLİ, İKİ TOPLUMLU FEDERASYON KONGREDE REDDEDİLDİ

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÇERÇEVESİNDE GÖREV SÜRELERİNE SINIRLAMA GETİRİLDİ

 EDEK’in dün gerçekleştirilen olağanüstü Siyasi ve Tüzük Kongresi’nde Merkez Komite’nin iki kesimli, iki toplumlu federasyonun reddedilmesine ilişkin kararının kabul edildiği haber verildi.

Simerini gazetesi kararın hiç ret oyu olmaksızın 6 çekimser oyla, yüzde 98 oranında destekle benimsendiğini yazdı.

Habere göre EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, konuşmasında Merkez Komite’nin kararına destek belirterek, karara karşı olduklarını dile getiren partilerle ve Kıbrıs sorunundaki icraatlarından dolayı hükümete eleştirilerde bulundu.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Tüzük değişikliğine göre EDEK’li bir kişinin milletvekilliği, Avrupa milletvekilliği, Belediye Başkanlığı, muhtarlık, belediye meclis üyeliği gibi devlet makamlarında dört dönemden fazla görev yapamayacağını kaydeden gazete, aynı makamda ise sadece iki dönem görev yapabileceğini aktardı.

Görev sürelerindeki sınırlamanın geriye dönük de geçerli olacağını kaydeden gazete, bu tüzük değişikliğiyle Meclis Başkanı Yannakis Omiru, Milletvekili Yorgos Varnavas ve Milletvekili Fidias Sarikas’ın önümüzdeki yıl mayıs ayındaki milletvekilliği seçimlerinde yeniden koltuk talebinde bulunamayacağını belirtti.

Gazete, parti içi makamlardaki görev sürelerine de çok katı olmamak kaydıyla bazı sınırlamalar getirildiğini kaydetti.