DİKO ile Rum Ekologlar ve Çevreciler Hareketi’nin, AKEL ile Birleşik Kıbrıs Partisi’nin (BKP) Atlılar-Muratağa-Sandallar köyüne gerçekleştirdiği ziyarette çıkan olayları kınadığı ve daha önce Ekologlar ve Çevreciler Hareketi tarafından önerilen “Gerçeklik Komitesi’nin” yeniden gündeme getirildiği bildirildi.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre iki parti, bu gibi faaliyetlerin, iki toplumun uzlaşması prosedürünü baltaladığını belirtirken, bu gibi münferit olayları yapanların toplumda azınlık olduğunu kaydetti.

Gazeteye göre Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, daha önceden de önermiş olduğu “Geçmişteki Yanlışların Tanınması Günü” belirlenmesi önerisini bir kez daha gündeme getirirken, diğer siyasi partilerin buna karşı çıktığını belirtti.

Ekologlar ve Çevreciler Hareketi, yine daha önce önerdiği “Gerçeklik Komitesi”nin de, şayet kurulursa, olayların gerçekliğini ve doğruluğunu araştırabileceğini ve bu konuda çözümler sunabileceğini ifade etti.

Habere göre hareket, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bu olaylara müsamaha gösterdiğini de öne sürerken, Akıncı’dan bu olayları kınamasını beklediklerini dile getirdi.