Sağlık Bakanlığı, Devlet Laboratuarı Dairesi’nin, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmaların başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Bakanlık Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Devlet Laboratuarı, TS EN ISO/IEC 17025 Deney ve Kalibrasyon Laboratuarlarının Yeterliliği Standardı çerçevesinde akredite olmak için 4 Nisan 2011 tarihinde TÜRKAK’a müracaat etmiştir. Devlet Laboratuarı Dairesi, TÜRKAK tarafından Aralık 2011 tarihinde başlatılan denetimler çerçevesinde, gerekli eğitim ve çalışmaları sorunsuz bir şekilde tamamlayarak, 5 Haziran 2012 tarihinden itibaren akredite edilmiştir” denildi.

Açıklamada, TÜRKAK tarafından akredite olmanın, bundan böyle Devlet Laboratuarı sonuçlarındaki güvenilirliğin resmi kanıtı olduğu anlamı taşıdığı da belirtildi.

Devlet Laboratuarı raporlarının uluslararası geçerliliğe sahip olacağı kaydedilen açıklamada, yapılacak tahlil sonuçlarının başta Türkiye olmak üzere TÜRKAK'ın kabul gördüğü birçok Avrupa Birliği (AB) ve dünya ülkesi tarafından kabul göreceği ve söz konusu akreditasyonun ülke için çok önemli bir kazanım olduğunun altı çizildi.