Baf’ın merkezinde bulunan ve de uzun zamandır kapalı olan Kıbrıs Türk dükkanlarının, kiracıları tarafından yeniden açılmasının gündemde olduğu belirtildi.

Fileleftheros gazetesi Baf Belediyesi Piyasa Komitesi Başkanı Nikos Konikkos’un gazeteye yapmış olduğu açıklamalara dayanarak, ellerinde Kıbrıs Türk dükkanları bulunan kiracıların, bu dükkanları yeniden açmaya veya konu hakkında izahatlar istemeye başladığını yazdı.

Habere göre Konnikos açıklamasında, ellerinde Kıbrıs Türk dükkanı bulunan kiracıların tutum değiştirmesindeki etkenin, Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un “Kapalı olan Kıbrıs Türk dükkanlarının, piyasanın hareketlenmesi için değerlendirmeleri amacıyla ilgi duyanlara verileceği” şeklindeki açıklaması olduğunu söyledi.

Baf’a gerçekleştirdiği son ziyaret çerçevesinde Rum İçişleri Bakanı Sokratis Hasikos’un yaptığı bu konudaki  açıklamanın net olduğunu belirten Konnikos, aylardır ve yıllardır kapalı olan Kıbrıs Türk dükkanlarının apar-topar açılmaya başladığını ifade etti.

Konnikos, Hasikos’un, ilgili birimlere, Kıbrıs Türk dükkanı kiracılarına, dükkanlarından faydalanmamaları durumunda kiralarının sona erdirileceği şeklinde uyarı mektubu gönderilmesi talimatı verdiğini de belirtti.