RUM YÖNETİMİ BAŞKA ÜLKELERDE TUTUKLANMASI RİSKİNİ ORTADAN KALDIRMAK İÇİN INTERPOL VE EUROPOL ARACILIĞIYLA GİRİŞİM YAPIYOR
Lefkoşa, 24 Ocak 20 (.): Azerbaycan hükümeti Interpol aracılığıyla Rum yönetiminden, Dayanışma Hareketi Başkanı ve eski Avrupa Milletvekili Eleni Theoharus’un Dağlık Karabağ’a Ermenistan üzerinden yasadışı giriş yaptığı gerekçesiyle tutuklanarak iadesini talep etti.
Alihtia ve diğer gazeteler Theoharus’a gerek Rum makamlarının gerek Lüksemburg ve Brüksel gibi yabancı kaynaklardan, Azerbaycan hükümetinin tutuklanmasını ve iade edilmesi talep ettiği konusunda bilgi verildiğini yazdı.
Habere göre Dayanışma Hareketi tarafından yapılan açıklamada Azerbaycan’ın iade talebinin Rum makamlarına bir hafta önce ulaştığı, Rum yönetiminin bu talebi reddettiği, iade edilmesi halinde Theoharus’un 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.  
Rum tarafında bir tehlike kalmamış olmasına rağmen Theoharus’un başka ülkelerde tutuklanma riski altında olduğuna dikkat çekilen haberde Rum makamlarının, bu riski ortadan kaldırmak için Interpol ve Europol aracılığıyla girişimlerde bulunduğu belirtildi.
 (ŞA/ŞEB)