Lefkoşa, 10 Ocak 19 : Avrupa Parlamentosu’nda (AP) bulunan Avrupa Birleşik Sol/Kuzey Yeşil Sol (EEA/BPA) Milletvekillerinin dün, Yeşil Hattı ziyaret ettikleri bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, “çalışma günleri” kapsamında Lefkoşa Rum Kesimi’nde bulunan AP milletvekillerine AKEL Meclis Grup Sözcüsü Yorgos Lukaidis ve AKEL’inAP’daki milletvekilleri Neoklis Silikiotis ile Takis Hacıyeorgiu’nun eşlik ettiğini kaydederken, ziyaretin “Orfea Kapısı” (Mağusa Kapısı) bölgesine düzenlendiğini yazdı.
Gazete, bölgeyi ziyaret eden milletvekillerinin yaptıkları açıklamada, birleşik solun Kıbrıs sorununun çözümüne destek verdiğini ve Kıbrıs’ın, Kıbrıslı Türkler ile Rumların bir arada yaşayabileceği birleşik bir devlet olması gerektiğini söylediklerini kaydetti.
Habere göre, İrlandalı AP Milletvekili Martina Anderson da, ülkesine döndüğünde adada edindiği izlenimlere dayanarak bölünmenin zararlarını anlatacağını kaydetti.
Gazete, Lukaidis’in açıklamasında ise, AP milletvekillerinin Mağusa Kapısı’nı ziyaret etmelerinin, Kıbrıs halkının 44 yıldır yaşadıklarını kısa bir süreliğine de olsa hissetmelerini sağlaması açısından önemli olduğuna işaret ettiğini yazdı.
(GE/ŞEB)