Rum Milli Muhafız Ordusu’nun (RMMO) yeniden yapılandırılması planları çerçevesinde yer alan askerlik süresinin kısaltılması konusu, ortaya çıkacak asker açığını kapatmak amacıyla öngörülen maaşlı uzman alımı için gerekli ödeneğin bulunamaması sebebiyle sürüncemede kaldı.

Politis gazetesi; “Askerlik Süresinin Azaltılması İçin 29 Milyon Euro Eksik” başlığı altında verdiği haberinde, RMMO’nun yeniden yapılandırılması planları çerçevesinde yer alan, 24 ay olan askerlik süresinin 18 aya düşürülmesi planlarının, gerekli mali kaynak olmadığı için bekletildiğini yazdı.

Haberde, askerlik süresinin 18 aya düşürülmesi için, oluşacak personel açığının, aylık bin Euro maaşla, bin 200 uzman alınarak kapatılmasının öngörüldüğü, daha sonra da askerlik süresinin 15 aya indirilebilmesi için de, bin uzmanın daha işe alınmasının planlandığı vurgulandı.

Gazete, bu uygulamanın Rum hükümetine maliyetinin yıllık 29 milyon Euro olacağını belirterek, mevcut kriz sebebiyle bu paranın temin edilemediğini ve askerlik süresinin kısalmasının bir süre daha mümkün görünmediğini yazdı.