Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Dragi ile dün, Frankfurt’ta görüştüğü bildirildi.

Haravgi gazetesi ve diğer gazeteler, Anastasiadis ile Dragi’nin mali sektördeki durumla ilgili değerlendirme yaptıklarını ve mali sektörün, Avrupa Merkez Bankası’nın belirleyici rol üstlenebileceği politikalar çerçevesinde daha da güçlendirilmesi konusunu ele aldıklarını yazdı.

Gazete, Anastasiadis ile Dragi’nin Rum Merkez Bankası ile Avrupa Merkez Bankası arasındaki diyalogun devam etmesi kararı aldığını kaydederken, Rum Merkez Bankası’nın acil likidite ihtiyacının uzun vadeli krediye dönüştürülmesini tartıştıklarını belirtti.

Toplantıya, Rum Maliye Bakanı Haris Yeorgiadis ile Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis’in katıldığını yazan gazete, Dragi’nin, Rum Yönetimi’nin memorandumun uygulanmasındaki başarısını övdüğünü ve Avrupa Merkez Bankası’nın Rum Yönetimi ile her türlü işbirliğine hazır olduğunu söylediğini kaydetti.

Haberde, Anastasiadis’in Dragi ile görüşmesinin ardından, Avrupa Halk Partisi’nin zirvesine katılmak üzere Brüksel’e hareket ettiği ifade edildi.

Habere göre Anastasiadis, Brüksel’de Avrupa Komisyonu’nun çalışmalarına katıldı. Anastasiadis, Brüksel temasları kapsamında Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile görüşecek.