RUM LİDER BM GENEL SEKRETERİ BAN İLE GÖRÜŞECEK, BIDEN VE KERRY İLE GÖRÜŞEBİLİR...

BM Genel Kurulu toplantısına katılmak üzere 19 Eylül’de New York’a gidecek olan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “New York’ta önemli temaslarda bulunacağı” haber verildi.

Alithia’nın haberine göre Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’la bir araya gelerek Kıbrıs sorununun çözüm prosedürü ve müzakerelerde karşılaşılan sorunlarla ilgili görüş alış verişinde bulunacak. Ayrıca Amerikan hükümet yetkilileriyle, büyük ihtimalle New York’ta bulunacak Başkan Yardımcısı Joe Biden’la ve muhtemelen Washington’da da Dışişleri Bakanı John Kerry’yle görüşecek.

Anastasiadis’in Rusya ve Çin Dışişleri bakanlarıyla da görüşeceğini ve BM Güvenlik Konseyi Daimi Üyeleri ile yemekte bir araya geleceğini belirten gazete, Rum tarafının, Anastasiadis’in Güvenlik Konseyi’nin daimi üye olmayan bazı üyeleriyle de görüşme ayarlamaya çalıştığını yazdı.

Habere göre Anastasiadis, BM Genel Kurulu’na katılacak Mısır, Filistin, Lübnan ve İsrail devlet ve hükümet başkanlarıyla da temas edecek. İsraillilerin New York’ta açacağı Kıbrıs’tan geçen Yahudilerle ilgili fotoğraf sergisini ziyaret edecek olan Anastasiadis, daha önce yatırımcı çekmek maksadıyla ziyaret ettiği Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin ve 26 Ocak’ta ziyaret edeceği Bahreyn liderleriyle de görüşecek.

Simerini haberi “Başkan’ın New York Temasları Ayarlanmaya Başlandı” başlığıyla okurlarına aktardı.