Kanser Hastalarına Yardım Derneği, Akdoğan’da “Kansere Karşı Farkındalık ve Toplumu Bilinçlendirme” semineri düzenledi.

Dernekten verilen bilgiye göre, semineri, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar Akdoğan Polatpaşa Lisesi kafeteryasında gerçekleştirdi. 
Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin tanıtımı, amacı ve aktiviteleri hakkında bilgilerle başlayan seminer, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ın sunumu ile devam etti.

Seminerde katılımcıları bilgilendiren Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, kanserin artık utanılan, korkulan ya da aşılamayacak bir hastalık olmadığını ve hastalıkta erken tanının önemini vurguladı.

Çağlar, hastalığı erken tespit etmede bireyin önce kendi vücudunu tanıması için yapılması gerekenleri anlatarak, erken teşhisin sağlıklı yaşam şartlarını tekrar kazanmayı artırdığına vurgu yaptı. 

“Meme Kanseri Nedir”, “Rahim Ağzı Kanseri Nedir”, “Hastalığın Oluşumundaki Risk Faktörleri ve Önemli Belirtileri Nelerdir, Dikkat Edilmesi Gereken Önlemler Nelerdir” ve “Erken Tanı Konusunda Neler Yapılması Gerektiği” gibi konularda bilgiler veren Çağlar, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Seminerde kanser ile ilgili bilinçlendirici broşürler de dağıtıldı.