“SADECE 12’NCİ PARSELDEKİ DOĞAL GAZ (GÜNEY) KIBRIS’IN 250-300 YILLIK İHTİYACINI KARŞILAYABİLİR”

Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanlığı Enerji Dairesi Müdürü Solon Kasinis, Güney Kıbrıs’ın Doğu Akdeniz’de “münhasır ekonomik bölgesi” ilan ederek parsellediği bölgede tespit edilen doğalgaz rezervinin 60 milyar ayak küpe ulaştığı değerlendirmesinde bulundu.

Simerini, “Toplam Doğalgaz Yatakları 60 Milyar Ayak Küp” başlıklı haberinde sadece 12’nci parseldeki yataklardaki doğalgaz rezervinin 8-12 milyar ayak küp olduğunu ve bu miktarın Güney Kıbrıs’ın önümüzdeki 250-300 yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini yazdı.

Habere göre Rumların “Afrodit” ismini verdiği 12’nci parselin toplam değerinin 350 milyar Euro olduğunu belirten Kasinis bu parselden elde edilecek net gelirin 86 milyar Euro’ya dayandığını belirtti. Kasinis sözde Rum “MEB’indeki parsellerin toplam değerinin 2 trilyon bir milyar Euro’ya dayandığını, doğalgazdan elde edilecek net karın da 800 milyar’ın üzerinde olduğunu” anlattı.

Sözde Rum parsellerinde petrol de olduğuna inandığını söyleyen Solon Kasinis “7 kilometre derinliğe sondaj vurulacak ve ne kadar petrol olduğu anlaşılacak” dedi.