Sabıka dosyaları kabarık olan Emrah Piro ve Metin Turunç önceki gece Girne’de aldıkları aşırı alkolün etkisi altında polisi tehdit ederek ortalığı birbirine kattı. Sarhoş bir vaziyette oldukları tespit edilen iki zanlı, Girne Polis Müdürlüğü’ne götürülmek isterken olay çıkardı.

İki polisin yaralandığı kavgada, zanlı Emrah Piro ve Metin Turunç makul güç kullanılarak tutuklandı. Zanlılar hakkında yürütülen soruşturma devam ederken, dün tutukluluk talebiyle Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 1’er gün daha tutuklu kalmalarına emir verdi.

Polisleri darp edip tehdit ettiler  

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru İbrahim Varol mahkemede verdiği ifadede zanlı Emrah Piro ve Metin Turunç’un “Kasti Hasar”, “Şiddet Tehdidi”,”Sarhoşluk”,”Rahatsızlık”,”Polisi Darp” ve  “Görevinden Men” suçlarından tutukladıklarını anlattı.

Polis memuru İbrahim Varol, önceki gece saat 03.10 raddelerinde Girne’de Kurtuluş Caddesinde faaliyet gösteren barın ön kısmında aşırı alkol tesiri altında rahatsızlık yaptıkları gerekçesi ile bar sahibinin şikâyeti üzerine tutuklanmak isterken olay çıkardıklarını söyledi.

Varol, zanlı Emrah Piro’nun görevli polis memuru M.Ö.’ye yumruk sallayarak, görevli başka bir polis memuru U.A. ve B.D.’yi elleri ile göğsünden iterek darp ettiğini kaydetti. Zanlı Metin Turunç’un ise polis memuru S.Ç.’yi göğsünden iterek tabelaya çarpıp yaralanmasına neden olduğunu belirten polis, zanlıların makul güçle tutuklandığını kaydetti.

Polis hücrelerinin kapılarını kırdılar 

Soruşturma memuru Girne Polis Müdürlüğü’ne götürülen her iki zanlının da hücreye yerleştirilmek isterken yeniden olay çıkardıklarını söyledi.

Polis memuru İbrahim Varol,  Metin Turunç’un görevli polis U.A.’ya hitaben  “Be sakallı polis sen beni daha tanıman bunun acısını çocuklarında çıkaracam bedelini çocukların ödeyecek”,polis memuru M.Ö.’ye hitaben ise “Seni karının çocuklarının önünde rezil edecem bunun cezasını çocukların verecek” demek sureti ile şiddet tehdidinde bulunduğunu kaydetti.

Varol, her iki zanlının da karakol hücrelerine yerleştirildiği esnada Metin Turunç’un hücreler girişindeki alüminyum kapıya, Emrah Piro’nun ise ahşap kapıya kasten ve kanunsuz olarak kafa atmak sureti ile kapıların kırılmasına sebep olup kasti hasara uğrattıklarını ifade etti.

Zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten polis, her iki zanlının da 1’er gün süreyle tutuklu kalmaları talebinde bulundu.