Zirve Beşparmak İzcilik Derneği izcileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Samsun’da düzenlenecek uluslararası izci kampında KKTC’yi temsil edecek. 
Kampa katılacak izciler bugün Açık Öğretim Fakültesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri’nin de katılımıyla etkinlik düzenledi. 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın anlam ve önemine ilişkin sunumlar yapıldı ve şiirler okundu.
Etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ile Zirve Beşparmak İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce konuşma yaptı. 
BAŞÇERİ 
Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, 19 Mayıs 1919’un Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlattığı gün ve Türk tarihindeki önemli dönüm noktalarından biri olduğunu söyledi. 
Başçeri, “19 Mayıs 1919 Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu’nun dört bir yanını işgal eden devletlere karşı Türk kimliğinin kaybedilmemesi için verilen mücadelenin başladığı gündür” dedi. 
19 Mayıs 1919’un  tarihi boyunca bağımsız yaşamış olan Türk milletinin varlığını hür, bağımsız olarak sürdürmesi içim buna inanan ve “Türk milletini yine milletin kendi azim ve kararı kurtaracaktır” diyen Atatürk’ün tüm Anadolu halkını yanına alarak tüm yoksulluğa, yokluğa rağmen başarıyla sonuçlandırılacak mücadelenin başladığı gün olduğunu söyleyen Başçeri, yüzüncü yıldönümünün büyük bir coşkuyla kutlanacağını söyledi. 
Kutlamalara katılmak üzere KKTC’den de izcilerin Samsun’a gidecek olmasından memnuniyet duyduğunu vurgulayan Başçeri şöyle devam etti: 
“Birlik beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış Türk genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Türk ulusunun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türk gençliğinin de KKTC’yi geleceğe sağlam adımlarla taşıyacağına eminiz. Mili mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi başarıya ulaşılmasında en büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta gençler sizler olmak üzere, Türk milleti fırsat vermeyecektir. Bu anlamlı günde Kıbrıs Türk gençliğinin temsilcileri olarak Samsun’da olacak olmanız önemlidir” 
Başçeri, “Oradaki mevcudiyetiniz, bayram coşkusuna katılmanız, milli mücadele sırasında Anadolu’da sergilenen birlik ve beraberliğin, günümüzde Türk gençliği ile Kıbrıs Türk gençliği arasındaki mevcut gönül bağı olarak yansımasının somut bir göstergesi olacaktır” dedi. 
Atatürk başta olmak üzere tüm şehitleri rahmet ve minnetle anarak, hayatta olan gazilere sağlık dileyen Başçeri, tüm gençlerin bayramını kutladı. 
İNCE 
Zirve Beşparmak İzcilik Derneği Başkanı Hakan İnce konuşmasına izci andı ile başladı. İnce, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu meşalenin tüm ülkeye yayılmasının 100. yıldönümünde Türkiye’de düzenlenecek uluslararası kampa katılacaklarını, bundan mutluluk duyduklarını kaydetti. 
İzcilerin geçmişin bilinci ile donanımlı bir şekilde yetişmesinin, doğayı tanımalarının önemli olduğunu dile getiren İnce, yaratıcı, öz ve çevre saygısına sahip, laik, örf ve adetlerine sahip çıkan bireyler yetişmesine katkı koyduklarını söyledi. 
İnce, başta Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri olmak üzere kampa katılmalarına destek olan herkese teşekkür etti.