YÜREĞİMİZ YANDI

Girne Dağ yolunda dün sabah içinde öğrencilerin de bulunduğu minibüs, karşı yönden gelen Tır ile çarpıştı. Korkunç kazada, minibüs, Tırın altında kaldı. Minibüs şoförü ile iki öğrenci kaza yerinde hayatını kaybederken, yaşanan facia ülkeyi yasa boğdu


Değirmenlik-Girne dağ yolunda dün sabah öğrenci taşıyan minibüs ile Tır aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 57 yaşındaki minibüs şoförü Denktaş Mutluel, lise öğrencileri 16 yaşındaki Sude Demirkıran ve 17 yaşındaki Yeliz İlayda Öztürk yaşamını yitirdi.

Kazada ikisi ağır olmak üzere 6’sı öğrenci 7 kişi yaralandı. Yaşanan facia ülkeyi yasa boğdu, çocuklarını ve yakınlarını kaybedenlerin feryatları gökleri inletti.

Sağ şeride geçerek kazaya neden olan 29 yaşındaki Tır araç sürücüsü Sefa Güngör’ün 4 ay önce de yine iş aracı ile kaza yaptığı ortaya çıktı. Üç kişinin yaşamını yitirdiği ve tüm ülkeyi gözyaşlarına boğan kaza sonucu yaralananlar kaldırıldıkları Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne tedavi altına alınırken, ikisinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Yürekleri yakan kaza tepkilere neden olurken, doktorlar, hemşireler yaralıları kurtarmak için seferber oldu. Ortaya çıkan kan ihtiyacı için ise yüzü aşkın insan hastaneye akın etti.


AİLELERİ ÖPEREK OKULA UĞURLADI


Bayraktar Türk Maarif Koleji öğrencisi Sude Bayraktar, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Yeliz İlayda Öztürk, Sedat Semavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi Abdullah Korkmaz, Türk Maarif Koleji öğrencisi Doğukan Hüryaşar,20 Temmuz Fen Lisesi öğrencisi Sude Dermay, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Kamil Meşeli, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) öğrencisi Havva Kaymakamtorunları her sabah olduğu gibi dün sabahta Lefkoşa’da bulunan okullarına gidebilmek için minibüse binmişti. Aileleri tarafından öpülerek uğurlanan 8 öğrencinin içinde bulunduğu minibüs Değirmenlik-Girne dağ yolunda tır aracın çarpması sonucu kaza yaptı.


KAZA NASIL VE NEDEN OLDU


Değirmenlik-Girne dağ yolunun 3-4 kilometreleri arasında saat 07.10 sıralarında meydana gelen trafik kazası şöyle gerçekleşti. Safa Güngör, yönetimindeki birleştirilmiş Tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçti. O esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpıştı. Tır araç çarptığı minibüsü altına alıp bir süre sürükledikten sonra araçla birlikte yoldan çıktı. Minibüsün ön kısmı tır aracın altında kalarak ezildi.


TFAİYE ARACIN ÜSTÜNÜ KESMEK ZORUNDA KALDI, CESETLERİ ÇIKARDI


Meydana gelen facia sonrası Ercan’dan, Girne Akçiçek Hastanesi ve Lefkoşa Devlet Hastanesi’nden toplam 5 ambulans yaralıları almak için kaza mahalline giderken, sivil savunma ve itfaiye ekipleri de kaza yerine akın etti. Yaralılar ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne taşındı.

Aracın ön kısmında bulunan minibüs şoförü Denktaş Mutluel, minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk kaza yerinde yaşamını yitirdi. İtfaiye ekipleri cesetleri araçtan çıkarmak için minibüsün üst tarafını kesmek zorunda kaldı. Daha sonra araçta sıkışan cesetler çıkarılarak Lefkoşa Devlet Hastanesi morguna sevk edildi.


3 KİŞİ ÖLDÜ, YARALANAN 7 KİŞİDEN İKİSİNİN HAYATİ TEHLİKESİ VAR


Hastaneye kaldırılan 7 yaralıdan durumu ağır olan Doğukan Hüryaşar ile minibüs şoförünün eşi Ferah Mutluel iç organ yaralanması nedeniyle ameliyata alındı.

Sağ göz çevresindeki kırık, ayak bileklerinde kesik oluşan Abdullah Korkmaz Plastik Cerrahi Servisi’nde, omurunda kırık oluşan Sude Dermay ile kafa travması geçiren Senem Töre Beyin Cerrahi Servisi’nde, sağ leğen kemiğinde ve sağ dirseğinde parçalı kırıklar olan Kamil Meşeli ortopedi servisinde, beyin dokusunda ezilme olan Havva Kaymakamtorunları ise cerrahi serviste tedavi altına alındı.



Kaymakamtorunları’nın yoğun bakımda ancak bilincinin açık olduğu ve komutlara yanıt verdiği ifade edildi.

Hekimlerin verdiği bilgilere göre, kafa travması geçiren, karaciğer ve dalak yaralanması olan Hüryaşar ile ciddi karaciğer yaralanması nedeniyle ameliyata edilen Ferah Mutluel’in ise hayati tehlikelerinin sürdüğü belirtildi. Hastalar için ilk 48- 72 saatin kritik olduğu kaydedildi. Diğer yaralıların ise tedavilerinin devam ettiği belirtildi.


BAŞHEKİM KAPIDA BEKLEDİ, İZİNLİ DOKTOR VE HEMŞİRELER GÖREVE GELDİ


Yaşanan trafik faciası üzerine tüm doktor ve hemşireler harekete geçti. Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, kapı önünde yaralıların gelmesini bekledi.

Doktordan hemşireye tüm hastane personeli yaralıları kurtarmak için el birliği ile uğraşırken, vardiya usulü çalışanlar da eve gitmeyip, çalışan doktor ve hemşirelere yardım etti. Görevli olmayan doktorlar da hastaneye gelerek yaralıların tedavisi için destek verdi.



DAYANIŞMA İÇİNDE KISA SÜREDE 72 ÜNİTE KAN VERİLDİ


Bu arada hastane tarafından yapılan kan bağışı çağrısına onlarca kişi cevap verdi. Yüzü aşkın kişi ve askerler kan vermek için sıraya girdi. Kısa zamanda 72 ünite kan verilirken, özel hastanelerin de yardım için teklifte bulunduğu belirtildi.

Bu arada Rum basını da KKTC’deki trafik kazasının son dakika haberi geçerek, Rum vatandaşlarına kan vermeleri için çağrıda bulundu.


KİMİ BAYILDI, KİMİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ


Saat 07.40 ile 08.00 arasında tüm yaralıların hastaneye taşınma işlemleri tamamlanırken, kazayı duyanlar hastaneye akın etti.

Cürümleri Önleme Şubesi ve Trafik ekipleri hastanede güvenlik önlemleri alırken, yaralıların ve yaşamını yitirenler kısa süre sonra hastanenin acil servisi önünde toplandı. Hastane önünde feryatlar göklere yükseldi, kimi bayıldı, kimi sinir krizi geçirdi kimi ise çocuğunu görebilmek için hastaneye zorla girmeye çalıştı. Çocuğunu kaybedenler, “Öperek okula uğurladık, ölüm haberlerini aldık” diyerek feryat etti.


HALK İSYAN ETTİ, “NEDEN ÖNLEM ALINMIYOR”


Yaşanan facia tüm ülkeyi yasa boğarken, sosyal medyada kaza ile ilgili yapılan yorumlarda yetkililer suçlandı.

Kazanın meydana geldiği yolda birçok can kaybı olduğunu, yolun tehlikelerle dolu olduğunu ifade eden halk, şimdiye kadar önlem alınmadığını, hükümetlerin yolların güvenli hale gelmesi için çaba harcamadığını dile getirdi. Öte yandan kazada yaşamını yitirenlerin bugün Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.






Star Kıbrıs