ADAYLARIN OY PUSULALARINA YAZILIŞ SIRASI VE BRT KONUŞMALARI İÇİN PAZARTESİ AD ÇEKİLECEK

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve aynı tarihte yapılacak Yerel Kuruluş Organları Ara Seçiminde adayların oy pusulalarına yazılış sırasını saptamak ve Cumhurbaşkanı adaylarının Bayrak Radyo ve Televizyonunda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın zaman ve sıralarını belirlemek üzere, pazartesi,  Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) ad çekilecek.

YSK’dan yapılan duyuruda, saat 15.30’da gerçekleştirilecek ad çekme sırasında, siyasal parti, bağımsız aday veya aday temsilcilerinin hazır bulunabilecekleri belirtildi.

YSK duyurusunda şunlar ifade edildi:

“19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçiminde siyasal partilerin ve bağımsız Cumhurbaşkanı Adaylarının ve aynı tarihte yapılacak  Yerel Kuruluş Organları Ara Seçiminde Lefke/Lefke Muhtarlığı adaylarının, değiştirilmiş şekliyle 5/1976 sayılı Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın 95. maddesi uyarınca oy pusulalarına yazılış sırasını saptamak ve Yasanın 70. ve 71 A. maddeleri gereğince Cumhurbaşkanı Adaylarının Bayrak Radyo ve Televizyonunda yapacakları propaganda konuşmalarının yayın zaman ve sıralarını belirlemek üzere Yüksek Seçim Kurulunda   30 Mart 2015 Pazartesi günü, saat 15.30’da ad çekilecektir.

Siyasal parti, bağımsız aday veya aday temsilcilerinin ad çekme sırasında hazır bulunabilecekleri ilgililere duyurulur.”