Girne 23 Nisan İlkokulu’nun yanında bulunan Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı Kitapevi’nin önünde yoldan geçen bir kadına edep yerini göstererek, kendi kendini tatmin ettiği iddiasıyla 3 günden beridir poliste tutuklu olan Ömer Göktaş isimli zanlı, davaları görülünceye kadar 15 gün süreyle hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

 


   Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Savcı Mustafa Atakara, polis memuru Algun Roza’yı tanık olarak dinletti. 

 


   Polis memuru Algun Roza, “Namus ve ahlaka aykırı hareket” ve “Müstehcen teşhircilik” suçlarından methaldar olan zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını söyledi. 


   Algun Roza, zanlının verdiği ifadesinde, “Yoldan geçen kadını görünce, suç işlemek isteğim arttı” dediğini anlattı.


İşlenen suçun toplumda nefretlik ve tedirginlik yarattığına dikkat çeken Roza, ileride yargılanacak olan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını istedi.

 


   Savcı Mustafa Atakara, Türkiye uyruklu olan ve çalışma izniyle KKTC’de bulunan zanlının doktor ve psikolog kontrolünden geçirildikten sonra 15 gün süreyle cezaevine gönderilmesini talep etti.

 


   Avukat Gürcan Bayramoğlu’nun itiraz etmemesinin ardından Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, ileride yargılanacak olan zanlının mahkemede hazır olmasının sağlanması için doktor ve psikolog kontrolünden geçirildikten sonra 15 gün süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.