YOLA YUVARLANAN KAYALAR KORKUTTU


Beşparmak Dağları üzerinde, St. Hilarion Kalesi'nin Batısı'nda bulunan 1974 yılından kalma tanka giden yoldaki kayalara dikkat edilmesi istendi.Lapta Belediyesine bağlıKarşıyaka ve Kozanköy 'ü birbirine bağlayan yol üzerinde, Kozan Piknik Alanı karşısından da gidilebilen tank, özellikle Türkiyeli turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biri.

1974 Savaşı sırasında vurulan ve bir başka tank tarafından şu anda bulunduğu yere itilen tanka hem St. Hilarion hem de Kozan Piknik Alanı'ndan girilebiliyor. Asfalt yol, son yağmurlarda düşen kayalarla tehlike saçıyor.

Yetkililer, anıt tankı görmeye giden yerli ve yabancı turistlerin, yolun dar ve çok virajlı olmasından dolayı çok dikkat etmesi gerektiğini kaydediyor.

Karayolları Dairesi Genel Müdürü Hasan Nihat Erduran 15 gün önce yağmurlardan dolayı yol içerisine düşen kayaların bilgilerine getirildiğini, durumu Lapta Belediyesi'ne aktardıklarını kaydetti.
Lapta Belediyesi'nden bir yetkili, “Müdahale ettik, kayaları kaldırdık ama her etkili yağmurdan sonra aynı şey oluyor, sürücüler lütfen dikkat etsin, gereği yapılacak” dedi.
Erduran da en kısa zamanda kayaların kaldırılması için gerekenin yapılacağını belirtti.