METROPOL YOLU’NUN DA BİR KISMI KAPATILDI

DANA: “SORUN BÜYÜMEDEN MÜDAHALE EDİLDİ… YIL İÇİNDE YAPILACAK ÇALIŞMALARLA KÖKTEN ÇÖZÜM SAĞLANACAK”

(T.A.K): Yoğun yağışın olumsuz etkilediği  Lefkoşa Sanayi Bölgesi’nde trafik akışı tek şeritten sağlanıyor.

Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana’dan alınan bilgiye göre sabaha karşı başlayan şiddetli yağış sonucu Sanayi Bölgesi’nden su akıntısıyla gelen atıklar Doktoroğlu Mağazası önündeki kanalları tıkadı ve bölgede su birikintisi oluştu.

Önlem olarak bölgeden geçen yolun tek şeridini kapattıklarını açıklayan Dana, İtfaiye ve Sivil Savunma ekiplerinin bölgedeki logarları açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Kaymakam Dana bu çalışmalar sayesinde olası bir sel felaketinin önüne geçildiğini kaydetti.

Metropol Yolu olarak bilinen bölgedeki yolun bir bölümünün de trafiğe kapatıldığını aktaran Kaymakam Dana, bölgede göçmen evleri olarak bilinen konutlar yapılırken inşa edilen tahliye borularının yetersiz olduğunu sorunun buradan kaynaklandığını dile getirdi.

Kemal Deniz Dana, Lefkoşa’nın genelinde Kaymakamlık, Polis ve İtfaiye’nin sorunlu logarları açıp temizlediğini aktardı.

SORUN KÖKTEN ÇÖZÜLECEK

Lefkoşa’nın değişik yerlerindeki benzer sorunların kökten çözülmesiyle ilgili proje ve mali keşif raporu hazırlandığı bilgisini veren Dana,  projelerin bu yıl hayata geçeceği bilgisini verdi. Dana, yapılacak çalışmaların sorunu tamamen çözüleceğini kaydetti.

(DOĞ/KAR)