Kıbrıs Manşet'in yayınları sonrasında toplanan YÖDAK Yönetim Kurulu'nun askıya alındığını canlı yayında açıklayan YÖDAK Başkan Vekili Prof.Dr. Mehmet Hasgüler, yine o programda 10 gün sonra 3 üniversite izninin daha askıya alınacağını belirtmişti. 

Programda kendisine yöneltilen soruya karşılık gerekli hazırlıklar için verilen 1 yıllık sürenin dolmasına 10 - 12 gün kaldığını ve bu sürede yetişmelerinin mümkün olmadığını söyleyerek işaret ettiği 3 üniversiteden biri olan Akacan Teknik Üniversitesinin aradan geçen yaklaşık 2 aya rağmen askıya alınmadığı gibi kuruluş izni askıya alınan Akacan Teknik Üniversitesi'nin YÖDAK tarafından denetlemeye gidilmesi diğer askıya alınan üniversite sahipleri tarafından tepkiyle karşılandı. 

KIBRIS MANŞET'e ulaşan askıya alınan üniversite sahipleri "YÖDAK reklam filminde oynadı" diyerek tepkilerini ortaya koyarken, YÖDAK Başkan ve üyelerinin yaptığı denetim görüntülerinin Akacan'lara ait olduğu iddia edilen basın organında haber yapılmasına dikkat çektiler. 

Yine aynı kaynaklar, YÖDAK tarafından yapılan denetlemelerde herhangi bir açıklama yapiĺmazken burada Ağır Cezada yargılanan zanlı Bulut Akacan'ın eşi Sedef Altınbaş Akacan'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu ve yine YÖDAK tarafından kuruluş izni askıya alındığı açıklanan üniversitenin denetlemesinde, zanlı Bulut Akacan'la fotoğraflar çektirip kuruluş izni askıya alınmış üniversiteye övgüler düzmesi tepkilere neden oldu.