Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik  görüşmelerde bir arpa boyu yol gidildiğini savundu.

Parti Meclisi üyesi Alpay Durduran, yaptığı yazılı açıklamada, “Halkımız artık, bu verimsiz, etkin olmayan müzakerelere ve görüşmeleri de siyasi entrikalara oyuncak eden düzene dur demelidir” ifadelerini kullandı.

Ardı ardına açıklamalar yayımlanarak görüşmelerde hep ileri adımlar atıldığının  belirtildiğini kaydeden Durduran, özlü konularda mutabakat sağlanamadığını,  çözüme yetecek kadar uzlaşma olmaması halinde  çözümde ilerleme iddiasının boşuna olduğunu ileri sürdü.

Çözme ilişkin Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in açıklamalarına dikkat çeken Durduran, “Taraflar konuyu tamamlamazlarsa hiçbir şey yapmış olmayacaklar. Çünkü paket görüşme yapıyorlar. Gizlilik kararı da verdilerdi. Ama şimdi gizlilik kararı kalktı. Sonucu sağlayamadıktan sonra gizlilik kararını da boşuna harcamış oldular” dedi.

Liderlerin  gide gide bir arpa boyu yol gittiklerinin belli olduğunu öne süren Durduran, “Bu yıldan sonra artık hiç bir şey eskisi olmayacak tehditleri  aslında artık evimize evimiz diyemeyeceğimiz acı geleceği anımsatıyor, kaderimize sahip çıkmalıyız” ifadelerine yer verdi.