Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), Kıbrıs sorununun çözümü ve toplumsal muhalefet alanında en geniş birlikteliği aramaya devam ettiklerini açıkladı.

YKP Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, yerel seçimler, iş ve güç birlikleri konusunda bazı noktaları netleştirmek istedikleri kaydedildi.

YKP’nin, oluşturulan herhangi bir birliktelikten çekilmediği belirtilen açıklamada, Kıbrıs sorunun çözümü ve toplumsal muhalefet alanında en geniş birlikteliği aramaya devam ettikleri; özellikle Kıbrıs sorununun bu kadar önemli olduğu bir süreçten geçildiği koşullarda birlikte harekete önem verdikleri belirtildi.

TDP ve BKP ile bazı sivil toplum örgütleri arasındaki süreci solda birlik olarak tanımlamanın hata olduğu değerlendirmesine yer verilen açıklamada, bunun bir seçim ittifakı olduğu kaydedildi ve şunlar ifade edildi:

“Gelinen aşamada YKP’nin de içinde olduğu rejime karşı birleşik muhalefet alanı kendini ilan etmiş durumdadır.

Bu rejime karşı birleşik muhalefet alanı hâlihazırda yürütme süreci üstlenecek Ortak Komite belirlemiştir.

Bu nedenle bir siyasal çalışma alanı olarak düşünülen ortak bağımsız belediye başkanı belirlenme sürecinde esas muhatap, YKP değil, rejime karşı birleşik muhalefet alanının Ortak Komitesidir”.