GÜRPINAR: “AMACIMIZ İŞSİZLİĞİ EN ALT SEVİYEYE İNDİRMEK”

ARABACIOĞLU: “KURSLAR İŞVERENDEN GELEN İHTİYACA YÖNELİK DÜZENLENİYOR”

TULGA: “VERİLEN SERTİFİKALAR YURT DIŞINDA DA GEÇERLİ”

BERKAN: “OTELDE ŞU AN YÜZDE 60 KKTC VATANDAŞI ÇALIŞIYOR”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ile Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu bugün Kaya Artemis Otel’de “Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi” projesi kapsamında kursiyer ve çalışanlarla bir araya gelerek projenin detayları hakkında bilgi verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) işbirliğinde yürütülen “Yerel İşgücü istihdamının desteklenmesi” projesi kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Çalışma Bakanı Gürpınar, amaçlarının Karpaz bölgesindeki işsizliği en az seviyeye indirmek olduğunu ifade etti.

Aziz Gürpınar, yerel iş gücü istihdamının desteklenmesi için çalıştıklarını ifade ederek, bu kapsamda istihdam edilen KKTC vatandaşlarının sosyal sigortalar ve ihtiyat sandıklarının bakanlık tarafından karşılandığını anlattı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ise konuşmasında, kursların işverenden gelen ihtiyaç doğrultusunda düzenlendiğini söyleyerek, söz konusu kurslara katılan vatandaşların sertifika alarak iş sahibi olduklarını kaydetti.

KTEZO Başkanı Hürrem Tulga da, kursun tamamlanmasının ardından verilecek sertifikaların başka ülkelerde de geçerliliğinin olduğunu kaydetti.

Kaya Artemis Otel Müdürü Nihat Berkan, 8 yıl önce açılan otelde kendisiyle birlikte sadece birkaç KKTC vatandaşının çalıştığını söyleyerek, bugün otel çalışanlarının yüzde 60’ının KKTC vatandaşı olduğunu belirtti.

Berkan, “Temennim bu rakamın daha da artmasıdır” dedi.