Pakistan doğumlu KKTC vatandaşı 57 yaşındaki Ahmet Abdülaziz, “Sağlıklı yaşamak için yürüyüş yapın” sloganıyla başlattığı yürüyüş etabının ikinci bölümünü tamamladı.

Gazimağusa’dan Güzelyurt’a 105 kilometre yolu yürüyerek ve koşarak kat eden Abdülaziz, 26 Ekim’de sabah saat 06.30’da Gazimağusa’dan başladığı ilk gün yürüyüşünü Lefkoşa’da bitirdi.

Abdülaziz ilk günü 11 saatte tamamladı. Lefkoşa’da dinlenme molası veren Abdülaziz, dün de Lefkoşa’dan Güzelyurt’a kadar yürüyerek, hedefine ulaştı. Sabah saat 07.00’de yürüyüşüne başlayan Abdülaziz, Güzelyurt’a saat 13.00’te vardı

Türkiye’de Adana - Ankara arasını yürüyerek kat etmek için sponsor arayan Abdülaziz, 15 Kasım’da da yeni bir rekora imza atmak istiyor.

Lefkoşa’da yaşayan ve birçok şirkette uzun yıllar muhasebecilik yapan Abdülaziz, emekli olduktan sonra yürüyüş ve koşuya başladı. 

Babası Türk tarihi eğitimi alan Ahmet Abdülaziz, Türk milletine ilgi ve sevgi duyduğunu bu nedenle 1991 yılında adaya gelerek burada yaşamaya başladığını belirtti. 

Evli ve üç çocuk sahibi olan Abdülaziz, uzun yıllar ülkemizde büyük şirketlerde muhasebecilik yaptığını ancak şimdi emekli olduğunu anlattı. 


“Türkleri ve burayı seviyorum. Ailem de, ben de buradaki kültüre ve yaşam tarzına adapte olduk” diyen Abdülaziz, başka bir yerde yaşamayı düşünmediğini söyledi.