Yakın Doğu Üniversitesi ile Girne Üniversitesi 2015-2016 öğretim yılı “Öğrenci Yerleştirme ve Burs Sıralama Sınav”ı 6 Haziran’da yapılacak.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, sınav Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde tek oturum halinde gerçekleştirilecek ve saat 09.00’da başlayacak.

KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak KKTC vatandaşı öğrenciler sınavda, YDÜ’de bulunan 15 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulundaki 145 lisans ve ön lisans programı ile Girne Üniversitesi’ndeki 4 fakülte, 1 yüksekokul ve 1 meslek yüksekokuluna bağlı 15 bölümü tercih etme ve yerleştirilme hakkına sahip olacak.

Sınava katılacak öğrencilerin en geç 5 Haziran tarihine kadar YDÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul Merkezi’nde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerektiği duyuruldu.

Sınava katılacak adaylar hem Yakın Doğu Üniversitesi, hem de Girne Üniversitesi için üçer bölüm tercihi yapabilecek.

Sınav sonucuna göre öğrenciler tercih yaptıkları her iki üniversitenin bölümlerinden birine sınav sonucuna göre yerleştirilecek.

Kolejlerden mezun olan veya olacak öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE  O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleriyle de kayıt hakkı elde edebilecek.
 
Ticaret lisesi, meslek lisesi ve endüstri meslek lisesi çıkışlı öğrenciler ise, Yakın Doğu Üniversitesi ön lisans ve ilgili lisans programlarına sınavsız geçiş hakkına sahip olacak.

Sınav kaydı için KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 vesikalık resim, 50 TL sınav harcı ile Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğü’ne başvurulması gerekiyor.