YÜKSEKOKULDA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI, ECZANE HİZMETLERİ, ÇOCUK GELİŞİMİ, DİYALİZ TEKNİKERLİĞİ VE RADYOTERAPİ TEKNİKERLİĞİ BÖLÜMLERİ ÖĞRENCİ KABULÜNE BAŞLADI.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde 5 yeni bölüm açıldı.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, sağlık alanında uzman teknikerler yetiştirmek amacı ile kurulan Ağız ve Diş Sağlığı, Eczane Hizmetleri, Çocuk Gelişimi, Diyaliz Teknikerliği ve Radyoterapi Teknikerliği bölümleri öğrenci kabulüne başladı.

Tümü YÖK ve YÖDAK tarafından onaylı olan bölümlerin eğitim dili Türkçe, eğitim süresi 2 yıl olacak.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Nail Bulakbaşı yaptığı açıklamada, yeni açılan bölümlerle birlikte Sağlık Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans programlarının sayısının 13’e çıktığını belirtti. Bulakbaşı, Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan yetişecek genç teknikerlerle, hem sağlık sisteminin gereksinim duyduğu nitelikli yardımcı sağlık personeli ihtiyacının büyük oranda giderilmesinin planlamakta olduğunu hem de gençlere değişik alanlarda eğitim görerek yeni iş imkanları sağlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksek Okulu hakkında detaylı bilginin www.neu.edu.tr  web sayfası ile 223 64 64 (dahili 214) telefondan alınabileceği kaydedildi.