YDP'den Maraş'ta Cumhuriyet yürüyüşü

Yeniden Doğuş Partisi MYK’sı, Cumhuriyet Bayramını Mağusa Maraş’ta yaptığı Cumhuriyet yürüyüşü ile kutladı.

Yeniden Doğuş Partisi MYK’sı, Cumhuriyet Bayramını Mağusa Maraş’ta yaptığı Cumhuriyet yürüyüşü ile kutladı. Yürüyüş öncesi Mağusa İlçe Merkezinde Genişletilmiş MYK Toplantısı yapıldı.
Genel Sekreter Bertan Zaroğlu ve Genel Başkan Erhan Arıklı seçim hazırlıkları ile ilgili MYK üyelerine bilgi verdi. Zaroğlu, YSK’nın uyarısının tüm partilerin olduğu gibi YDP’nin de seçim stratejisini etkilediğini, pazartesi YSK’ya yazılı sorular soracaklarını ve aldıkları cevaba göre yeni bir strateji için MYK ve Parti Meclisini acilen toplantıya çağıracaklarını söyledi.
Genişletilmiş MYK üyelerine hitap eden Genel Başkan Erhan Arıklı, bu seçimlerin YDP’nin rüştünü ispat etme seçimleri olduğunu, defalarca açıklama yapmalarına rağmen hala daha bazı partilerle ittifak yapılacağına dair iddialar ileri sürüldüğünü, bunların kasıtlı olduğunu söyleyerek; “Bir oy alacağımızı bilsek dahi tek başımıza seçime girip meşaleyi yanık tutacağız. Çünkü yanan meşale değil halkımızın bağrıdır” dedi.
Arıklı aday adaylarının müracaatının devam ettiğini, öte yandan seçim bildirgesinin de hazırlandığını söyledi. Seçim bildirgesinin en önemli maddesinin Kapalı Maraş’ın açılması konusunun en önemli konulardan biri olduğunu ve Maraş’ın Maronitlere uygulanan sistemle süratle iskana açılacağını söyledi. Arıklı Maraş konusunu şu şekilde formüle edileceğini söyledi; “Biz, Maraş’ı Haklarımıza halel gelmeksizin Türk yönetiminde, BM gözetiminde, Özel statüde eski kullanıcılarının iskanına açacağız. Uluslar arası hukukçulardan görüş aldık. Bu uygulama, BM’nin Maraş ile ilgili almış olduğu kararı ihlal etmiyor.
Bilakis BM bundan büyük memnuniyet duyacaktır. Maraş’ı Türklerin iskanına açarsak ciddi büyük krizler olur. Biz diyoruz ki müzakerelerin nihayetine kadar gelin Maraş’ı Türk yönetiminde 74 öncesindeki eski kullanıcılarına iade edelim. 43 yıldır çürümeye terk edilen bir şehri kurtaralım. Maraş Vakıf malı olabilir. Vakıflar hakkını Uluslar arası mahkemelerde arayacak.Biz de devlet olarak Vakıfların arkasında olacağız.
Vakıflar,haklı çıkarsa bu sefer malı elinde tutan Rum, o malın bedelini Vakıflara tazminat olarak ödesin. Biz Rumlara aynı şeyi teklif etmiyor muyuz. Mal Tazmin Komisyonu bu iş için kurulmadı mı?”. Arıklı seçim bildirgesinin açıklanmasını müteakip bu vaadlerini 3 yıl içinde gerçekleştirmezlerse milletvekilliğinden istifa edeceklerini bu taahütlerini de noter kanalı ile belgeleyeceklerini de söyledi.