İş insanı Yaşam Ayavefe, salgının pandemi ilan edildiği günden beridir, Kuzey Kıbrıs'ta baş gösteren sağlık ve ekonomik koşullara duyarlılık göstererek verdiği destekleri devam ediyor.

Hızlı test kiti, oksijen makinesi, tulum, maske, hijyen seti ve daha birçok malzemeyi ihtiyaç hasıl olmasını beklemeden çeşitli ülkelerde sipariş edip Kuzey Kıbrıs'a ulaştıran Ayavefe'nin yeni yardımları adaya ulaştı.

Yeni gelen yardımlar arasında Koronavirüsle mücadele sürecinde en çok kullanılan maske, tulum ve hijyen malzemeleri de bulunuyor.

Gelen yardımları Sağlık Bakanlığı'na teslim eden Ayavefe, gıda ve nakdi yardımları ihtiyaçlı ailelere ulaştırmaya devam ettiklerini ve bu süreç devam ettiği sürece Kıbrıs Türk Halkının yanında olacaklarını belirtti.

Ayavefe, tarihte birçok pandemik salgın yaşandığını fakat ilk kez din, dil, ırk, ülke farketmeksizin, insanoğlunun ayni gemide olduğunu hissetmesi gerektiğini ve verilen mücadelede başarının birlik ve beraberlikten geçtiğinin altını çizdi.

Ayavefe yaptığı çağrıda;

“Gerek bu topraklarda doğan, gerekse rızkını bu topraklarda kazanan ve yardım etme imkanı olan insanlar, tereddüt etmeden ihtiyaçlı olanlara el uzatmalıdır.” dedi.